donderdag 6 december 2018

Gluren op de Heuvelrug

Gluren bij de buren is een huiskamerfestival: artiesten treden op in gastvrije huiskamers. We traden er al vaker op, en dit keer was het op 25 november op de Heuvelrug. Het publiek kon kiezen uit 40 gratis optredens in de gemeentes Maarn, Leersum, Driebergen en Doorn. Elke voorstelling duurt ongeveer 20 minuten. Schimmentheater Licht in het Donker werd geplaatst in Doorn.
Tegenover Huize Doorn, achter restaurant Rodestein, is de Sitiolaan. Wij speelden in de "Inloop", een huiskamer voor buurtgenoten en activiteiten. Het verduisteren, wat op veel locaties lastig is,  ging hier heel gemakkelijk. We gaven drie voorstellingen waarvan er twee helemaal vol waren.

Dit keer speelden we in Theater Plezier (uit 1935) het Circus van Ombramaan, een tijd waarin dieren nog mochten optreden in het circus. We speelden met twee mensen: een schuiver/verteller en iemand die de cd-speler bediende met muziek van Rameau, gevolgd door volksmuziek tijdens het feest van de dieren.
De giraffen in het Circus van Ombramaan.

Achteraf werd ik blij van de reactie van de cultuurcoach van de Utrechtse Heuvelrug. Zij schreef: "Wat vond ik het ontzettend bijzonder om dit mee te maken zeg. Zelf heb ik Theater-, Film- en Televisiewetenschap gestudeerd dus de obsessie met theater is groot. Bedankt ook voor het kijkje achter de schermen en de boeken ter inzage, dat gaf echt een extra dimensie aan het "gluren".

Bea Kloosterman.

1 opmerking: