maandag 24 december 2018

‘Vanavond veel voorstellingen gehad’ Schimmentheater op Dorpsmarkt


‘Vanavond veel voorstellingen gehad’ zo reageerde een moeder de avond nadat ik op de Dorpsmarkt van Bilts Heerlijk stond. Op deze dorpsmarkt staat lokaal geproduceerd, gezond en milieuvriendelijk voedsel centraal. Daarnaast is er voor kinderen en volwassenen een creatieve activiteit. Op 14 december kon je een schimmentheatertje maken in de winkel van Margo: die activiteit, dat waik!
Met wie kun je dan het best de voorbereidingen doorspreken? U raadt het vast, met één van de spelers van Schimmentheater Licht in het Donker, Bea Kloosterman. Met een fietstas vol gereedschap, kalkpapier, snijmatten en goede raad fietste ik terug naar de Bilt. Nog ruim een maand om mijn workshop voor te bereiden. Stevig karton kopen, theatertjes tekenen en uitknippen, voorbeeld figuurtjes zoeken en op zwart karton tekenen.       


Dit bord stond buiten bij BonbonMargo

Op vrijdag middag stond de eerste enthousiaste knutselaar al klaar. We hebben een dolfijn gemaakt die kan veranderen in een walvis. Met de hoge golven en een zelf getekende leeuw maakten we een spannend schimmenspel. 
  
De dolfijn in het schimmentheater


Er kwamen die middag/avond nog 7 kinderen met hun vader, moeder en of opa een theatertje maken. Van een moeder die ziek thuis lag, kreeg ik een berichtje. Haar kinderen waren in de winkel geweest om een schimmentheater te knutselen. "Vanavond veel voorstellingen gehad!"

Leontien Ridder, gastblogger.

Bilts Heerlijk  wil lokaal geproduceerd, gezond en milieuvriendelijk voedsel de normaalste zaak van gemeente De Bilt maken.
BonbonMargo   winkel op Dorpsstraat 42 in De Bilt, biologisch en handgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten