dinsdag 6 november 2018

Heerlijk samenspel in Zeist

Afgelopen zondag was er een samenspel middag voor bamboefluiters in de Meerklank school in Zeist, georganiseerd door het Nederlands Pijpers Gilde (NPG).  Maar liefst 18 bamboefluiters pakten de kans om daar samen te spelen. Voor mij  was dit - na bijna 10 jaar bamboefluiten - mijn eerste ervaring met het NPG.

Om dat laatste mocht ik wel even op de tafel staan meende een van de aanwezigen. Dirigente Ineke van Gelder was verbaasd dat er zoveel onbekende gezichten mét flink gevulde bamboefluit-tassen aanwezig waren. Met 6 leden van het Fluitzolder ensemble waren we dan ook goed aanwezig.

Ineke van Gelder leidde ons vrolijk door de stukken, onder andere het prachtige Luxuria en Superbia van Wim Burghouwt. Met Evening rise, Traditional Native Americans; Intermezzo van Mendelsohn; Bourrée1 van Händel en 2 wiegeliedjes hadden we een afwisselend programma. Met ons ensemble van 9 personen is het een groot genoegen om samen te spelen. Dat plezier - zo mogelijk - verdubbelde met 18 bamboefluiters.

Samenspel in Zeist met bamboefluiten
De foto is van Rina Teuben Naber


Fetsje Luimstra

1 opmerking:

  1. Wat een plezier om samen te muziek te maken met onze zelf gebouwde fluiten. Voor mij ook de eerste keer meespelen met het bamboefluitgilde. Ik speel net als Fetsje 2 wekelijks in het ensemble in Zeist.

    BeantwoordenVerwijderen