dinsdag 19 december 2017

De kerstdagen alleen of samen

De grote organisatie voor de kerstdagen is begonnen. "Wat doen we met moeder?"  "Gaan we eerste kerstdag naar de schoonfamilie of tweede kerstdag?" En de kinderen? De ene dag bij moeder en de andere dag bij vader? Poele heeft ook een probleem. De hele familie gaat op vakantie. De auto is vol en hij kan niet mee.

Michiel en Maartje gaan met hun ouders op wintersportvakantie. Poele de beer kan niet mee omdat Michiel perse zijn slee wil meenemen. De auto is vol. De stress is groot. De kinderen maken ruzie en vader wordt boos. Ze rijden heel hard over een grote steen en er valt een koffer van de auto.


Poele zwaait de familie uit. Hij ziet de koffer vallen en hij loopt ernaar toe. De koffer beweegt en er komt een heel klein olifantje uit. Poele gaat op bed liggen uitrusten en nadenken. Het olifantje komt opnieuw en hij verandert de theepot in een vogel, de stoel in een giraf, de bloempot in een hond en de lamp in een adelaar. En allemaal roepen ze: "Vrolijk kerstfeest Poele". Als hij dat hoort springt hij uit zijn bed, tekent een kerstboom op de muur en hij viert SAMEN met al zijn vrienden het mooiste kerstfeest ooit.

Namens de Schimmenspelers, Bea Kloosterman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten