donderdag 25 januari 2018

Leren van een fout........

Op de bekende lapjesmarkt in Utrecht liggen tegen sluitingstijd lege kartonnen rollen achter de kramen. Ze dienen om de stoffen op te rollen. Dat zijn ideale kokers ter bescherming van grote fluiten zoals tenor-, alt- en basfluiten. In mei schreef ik al hoe ik toen wanhopig onderweg was met 2 meter lange rollen. Nu ben ik slimmer.

Hoe ging dat toen? De marktkoopman wilde wel weten waarvoor ik ze nodig had.  "Om fluiten van kinderen te beschermen".  Dat viel in goede aarde. Zijn maat had ook nog wel rollen. Snel had ik onder beide armen veel rollen van zo'n twee meter lang. Na 20 meter lopen begonnen de rollen te draaien en te zwiepen. Wanhopig strompelend bereikte ik  de bloemenmarkt waar ik om plakband vroeg. Dit jaar heb ik het anders aangepakt.

Gewapend met een grote rol tape ging ik dit keer naar de lapjesmarkt. Ik ondervond dezelfde welwillendheid van de marktkooplieden. Terwijl ik de rollen zorgvuldig met veel tape samenbond, kreeg ik nogal wat vragen en opmerkingen van het publiek zoals: "Wat gaat u daarmee doen?"
"U maakt daar zeker mooie dingen van..."

Zonder problemen, wanhoop of strompelen over de kokers bereikte ik dit keer de bus. En hier zijn ze dan.Bea Kloosterman6 opmerkingen:

 1. Mooi Bea! Gebruik je nog steeds het ‘doosjes-model’ of zijn het inmiddels kokers geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het door jou zo prachtig ontworpen "doosjes-model" vraagt zeker twee lessen. Ik heb tien lessen voor het bouwen van grote fluiten. Het maken van de kokers kan tussendoor.
   Groeten van Bea

   Verwijderen
 2. Oei: de tijd van de site - het rijmt bijna - mag wel even bijgewerkt worden: 4:49 is wel wat anders dan 13:49...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hergebruik
  een rol
  zonder de stof
  wordt een mooie fluitkoker
  beschermrol

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo po√ętisch had ik het nog niet gezien.
   Ik zal het de makers en de gebruikers laten weten.
   Dank-je-wel, Bea

   Verwijderen