woensdag 27 september 2017

De burgemeester en ezel Dieske.....

Tijdens de open dag van de Ezelsociëteit in Zeist werden de nieuwe stallen geopend. De opening werd verricht door de burgemeester - met een schaar! - en door ezel Dieske - met een wortel! Lees hoe wij als Schimmentheater dit geweldige initiatief ondersteunen.


Harry Dekkers en Vera van Koten zijn 28 jaar geleden bij hun huis in het bos achter Hotel Oud London begonnen met het opvangen van één ezel. Beiden hadden een drukke baan: de aanwezigheid van de ezel bracht rust in hun drukke leven.

Na deze ezel volgden er vele andere. Deze hobby is inmiddels uitgegroeid tot een bejaardenhuis voor 30 ezels en een opvanglocatie voor 300 ezels die herplaatst worden. De verschillende schuurtjes met lekkend dak en houtworm voldeden niet meer. Via crowdfunding kregen ze genoeg geld voor de bouw van twee stallenblokken (waarvan één verwarmd is voor heel oude ezels), een stal met bezoekersruimte en een ezelkeuken voor medicatie en maaltijden.

Bekijk de foto's van de opendag: http://www.ezelsocieteit.eu/open-dag-2017.html

De tent voor de workshops
Als Schimmentheater vinden wij dit zo'n geweldig initiatief  dat wij op de jaarlijkse open dag graag aanwezig zijn om workshops te geven waarbij ezels een rol spelen. De opbrengst van de kaartjes is bestemd voor de dierenarts, de tandarts, de hoefsmid, medicijnen enz.

De voerbak wordt getekend zodat de ezel kan eten.
Hij kan ook zijn staart optillen en wat er dan uitkomt.....? 
Namens de schimmenspelers, Bea Kloosterman.Geen opmerkingen:

Een reactie posten