vrijdag 26 mei 2017

Ed Laagewaard speelt bamboefluit vanaf zijn 61-e

Dat muziek leren maken op oudere leeftijd kan bewijst Ed Laagewaard. Hij leerde op zijn 61-e bamboefluit spelen op de Fluitzolder. De methode van Bea Kloosterman gaat stapsgewijs in kleine brokjes, en Ed is ervan overtuigd dat dit zijn succes heeft bepaald.

‘Speels, basaal, enthousiasmerend en in hapklare stapjes je de muziek eigen maken’ zo typeert Ed de basiscursus bamboefluit spelen van de Fluitzolder. Ed: ‘Deze aanpak maakte dat ik op mijn leeftijd nog muziek kan leren maken.’
Ed is nieuwsgierig naar muziek, het verlangen om zelf muziek te maken was er altijd. Maar in zijn jeugd werden kinderen niet naar muziekles gestuurd. Het verlangen om muziek te maken bleef, en toen er dan eindelijk tijd was kwam de vraag: welk instrument dan? Uiteindelijk koos Ed voor de bamboefluit, een instrument wat hem ook aan zijn geboortegrond deed denken.De dag voor Ed Laagewaard naar zijn eerste blokfluitles zou gaan hoorde hij van een vriendin over de Fluitzolder. Diezelfde dag nog maakte hij kennis met Bea Kloosterman. Zij liet hem de opbouw van het lesmateriaal zien, haar stapsgewijze aanpak die ze heeft vastgelegd in een eigen methode. Ed volgde de basis cursus waarin hij een sopraan fluit bouwde. Vervolgens bouwde hij een tenor, de voorwaarde om in het bamboefluit ensemble te kunnen spelen. In dat ensemble speelt hij nu al voor het derde jaar. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten